19:00

Öckerö IF

Referat: Älvängens IK - Öckerö IF

Efter två bortavinster väntade hemmapremiär på gräset som fortfarande är aningen ojämn men fullt spelbart.
Inför matchen var det stökigt med återbud och laget var inte riktigt välkomponerat med tanke på positionerna.
Första halvlek har vi bra kontroll och skapar en handfull riktigt bra lägen men dessvärre får vi inte in bollen mer än 1 gång vilket gav en bräcklig 1-0 ledning i paus. I andra halvlek har vi kontroll men nu lyckas motståndarna sticka upp vid ett par tillfällen och skillnaden är att de gör mål på lägena. Underläge 1-2 med 20 minuter kvar och nu tar tjejerna över totalt och herregud så många lägen vi skapar, det är parodi då bollen vägrar gå i mål. Det är ribba, stolpar, skott utanför och mitt på målvakten. Men med 2 minuter kvar kommer äntligen kvitteringen och den var ofantligt rättvis.
Efteråt är det stor glädje över att tjejerna inte ger upp trots allt oflyt och kämpar hela vägen in i mål, men samtidigt besvikelse över den uteblivna 3-poängaren. Men i fotboll är det målen som räknas och gör man inte fler mål än motståndarna så vinner man inte matcherna. Nu gäller det att se framåt och förhoppningen är att målskyttet lossnar kommande torsdag när nästa seriematch spelas.

ÄIK F07-Öckerö IF 2-2 (1-0)
1-0 Leah Lundblad Rosén assist Alexandra Ionescu
2-2 Amanda Westberg assist Alexandra Ionescu